Канцлерът на Германия Олаф обеща да удвои подкрепата за Украйна, на

...
Канцлерът на Германия Олаф обеща да удвои подкрепата за Украйна, на
Коментари Харесай

Шолц обеща да удвои подкрепата за Украйна, въпреки бюджетния дефицит

Канцлерът на Германия Олаф обеща да удвои поддръжката за Украйна , на фона на опитите си да увери немския народ и бизнеса, че ще модернизира стопанската система , макар правосъдното решение, което отвори дупка във федералния бюджет, предава " Ройтерс ".

Шолц акцентира поддръжката за Украйна, откакто неотдавнашните бюджетни разтърсвания повдигнаха въпроси за това какъв брой военна помощ Берлин е подготвен да ангажира . Правителството на Шолц даде обещание да удвои поддръжката до 8 милиарда евро (8,76 милиарда долара) през идната година.

" Също по този начин е ясно, че не би трябвало да се отхвърляме от поддръжката си за Украйна и за превъзмогването на енергийната рецесия. Това не би било отговорно, това би заплашило бъдещето ни ", сподели той.

Решение на конституционния съд преди близо две седмици блокира проектите на държавното управление да преразпредели неизползваните средства за пандемията към зелени начинания и поддръжка на промишлеността, което поражда опасения, че стопанската система на Германия може да бъде в допълнение отслабена.

Решението също по този начин сложи под въпрос обичайно прецизната фискална политика на Германия и провокира предизвестия, че фирмите могат да бъдат лишени от поддръжка, с цел да останат конкурентоспособни в международен мащаб против дотациите, предлагани другаде.

" Би било сериозна и непростима неточност да пренебрегнем модернизацията на нашата страна пред лицето на всички тези остри провокации ", сподели Шолц по вереме на 25-минутна тирада пред Бундестага.

Канцлерът сподели, че държавното управление му работи с Народното събрание за правене на бюджет за 2024 година " допустимо най-бързо ", който може да включва ограничение на разноските

Уверенията на Шолц, че държавното управление му ще реши бюджетната рецесия деликатно, бяха посрещнати с насмешки и смях от опозиционните Християндемократи (ХДС), чието дело против държавното управление провокира предходното правосъдно решение.
 Икономиката на Германия се сви, изправена е пред бюджетна рецесия, която всява още повече мрак
Икономиката на Германия се сви, изправена е пред бюджетна рецесия, която всява още повече мрак

Проблемът - Германия твърдо държи да реализира климатична индиферентност и отвод от изкопаеми горива

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР